UKK eli usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Olemme koonneet valmiiksi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä niistä etsimääsi vastausta, voit lähettää meille kysymyksesi yhteydenottosivuillamme.

e-Buildings

Mikä on e-buildings Finland Oy:n (y-tunnus 2609978-2) toimiala ja millä alueella toimitte?

Toimialaamme ovat energiatehokkuuspalvelut. Tämä koostuu aurinkosähköön liittyvistä tuotteista ja energiatehokkuuden konsultointipalveluista ja tuotteista. Toimitamme aurinkosähköratkaisuja avaimet käteen periaatteella, sekä energiatehokkuuskonsultointia kiinteistöihin.

Yritys toimii Suomen alueella, vahvuutena Pirkanmaan alue. Toimistomme sijaitsee Valkeakoskella.

Kuinka iso yritys on ja montako henkilöä työskentelee yrityksessä?

Olemme nopeasti kasvava yritys ja meillä työskentelee neljä henkilöä ja toimimme yhteistyössä partneriverkoston yrityksien kanssa.

Keitä ovat teidän asiakkaanne ja minkä tyyppisiä töitä olette toteuttaneet? Mitä osaatte?

Meidän asiakkaitamme ovat yritykset, asennus- ja rakennusliikkeet, kiinteistökehittäjät ja energiayhtiöt. Olemme toteuttaneet erityyppisiä ja kokoisia aurinkosähkövoimaloita Suomen alueella, sekä tehneet konsultointia toimitilojen rakentajille ja omistajille. Olemme järjestäneet aurinkosähköstä koulutustilaisuuksia kohderyhmillemme.

Henkilökunnallamme on vankka ja monipuolinen alan kokemus asennuksista, suunnittelusta, koulutuksista, IT:stä, asiakaspalvelusta ja yrittämisestä. Henkilökuntamme kouluttautuu säännöllisesti alan uusimpien vaatimusten mukaan, sekä tutkimme alan viimeisimpiä innovaatioita.

Aurinkosähkö

Mitä on aurinkosähkö ja missä sitä voidaan hyödyntää?

Aurinkosähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa ja se vähentää CO2-päästöjä. Aurinko paistaa vielä noin 5 miljardia vuotta ja tunnin aikana maapallolle tulee aurinkoenergiaa enemmän, kuin mitä maapallo käyttää vuodessa. Suomessa päästään lähes samoihin vuosituottolukemiin, kuin Pohjois-Saksassa johtuen pitkistä kesäpäivistä kesä-heinä- ja elokuussa.

Aurinkopaneelien piikennojen elektronit ottavat vastaa auringon säteilyn fotoneja, jotka ns. kuljettavat säteilyenergian ja luovuttavat sen aurinkopaneelin kennoon. Näin muodostuu sähkövirtaa kennojen johtimiin. Kun kennoja ja paneeleja on kytkettynä sarjaan, niillä voidaan kasvattaa tuotettua sähköjännitettä. Paneelin tuottaa tasasähköä (DC), joka muunnetaan invertterillä 230 V/400 V vaihtosähköksi (AC), joka on taas käyttökelpoista sähköverkossa.
Paneelit ovat valmiita moduuleja, jotka ovat hyvin kestäviä ja huoltovapaita. Niistä ei tule melu, haju, värinä, päästö- tai muita haittoja ympäristöön. Paneelien elinikä on yli 30 vuotta. Valmistajat antavat tuottotakuun, jossa 25 vuoden jälkeen taataan 80 % tuotto. Yleisin paneeliteho on tällä hetkellä 260 W.

Aurinkosähköä voidaan hyödyntää kaikissa rakennuksissa, joissa on sähköliittymä (ONGRID). Se sopii myös rakennuksiin, joissa ei ole sähköliittymää (OFFGRID). Aurinkosähköpaneelit voidaan asentaa kaikille kattotyypeille ja materiaaleille. Jokaiseen kattotyyppiin ja materiaaliin valitaan omat kiinnitysratkaisunsa.

Paljonko aurinkosähköä voi saada tuotettua vuodessa ja mihin sitä voidaan käyttää?

Aurinkosähköä saa tuotettua Suomessa yhdellä kilowatilla (1 kW) n. 800 kWh vuodessa. Eli 5 kW järjestelmällä saa 4000 kWh/a ja 10 kW 8000 kWh/a. Suomessa yleisimmät aurinkovoimalat pienkohteissa ovat 3, 4 ja 5 kW. Isommissa kiinteistöissä ne määritellään suoraan sähkönkulutuksen tai kattopinta-alan mukaan. Tuottoarvot vaihtelevat hieman sijainnin mukaan. Tärkeämpää onkin, miten paneelit on rakennukseen asennettu ja onko tontilla varjostavia puita tai muita rakennuksia, kuten piippuja, mastoja jne.

Aurinkosähkön käyttämisestä ei tarvitse itse huolehtia. Sitä voidaan käyttää kaikkeen sähkönkulutukseen, kun tuottoa on saatavilla. Aurinkosähkö käytetään yleensä pääosin rakennuksessa, riippuen rakennuksen sähkönkulutuksesta ja sen ajoituksesta. Kesällä aurinkosähkö sopii erinomaisesti jäähdytykseen, pakastimiin, valaistukseen ja ilmanvaihtoon. Toimistoissa ja muissa toimitiloissa on jatkuvaa sähkökuormaa jäähdytyksestä ja ilmanvaihdosta, sekä ATK-laitteista.

Tästä päästäänkin siihen, mihin ilmansuuntaan paneelit tulisi rakennuksessa sijoittaa. Mielellään niin, että kun on tuottoa, niin olisi myös kulutusta. Omakäyttöä voidaan tehostaa laittamalla ajastimet lämminvesivaraajille ja yleensä käyttämällä koneita ja laitteita päiväaikaan tai käyttämällä erilaisia ohjausratkaisuja. Aurinkosähköä voidaan myös varastoida akkuihin. Tämä ratkaisu soveltuu niihin kohteisiin, joissa on paljon kulutusta yöaikaan tai muuten halutaan omakäyttöaste korkeaksi.

Aurinkosähkövoimalan mitoitus ja hankinta? Miten aurinkosähkövoimalat hinnoitellaan ja voiko siihen saada tukea?

Mitoitus tapahtuu ilmansuuntien, kattopinta-alan tai rakennuksen sähkönkulutuksen mukaan. Lähetä meille kulutustiedot ja tuntidata, niin valitsemme sopivimman vaihtoehdon.

Aurinkosähkövoimalan hankinta alkaa ottamalla yhteyttä meihin. Teemme mitoituksen ja tarvittaessa kartoituskäynnin. Asiakas saa tarjouksen valmiista avaimet käteen paketista tai kohteeseen räätälöidyn paketin.

Pientaloihin aurinkosähkövoimalat ovat useimmiten valmiiksi hinnoiteltuja avaimet käteen paketteja. Suuremmat voimalat tarjoamme erilliseen kartoituskäyntiin ja lähtötietoihin perustuen tarjousperusteella. Yritykset ja maataloudet voivat saada investointitukea jopa 30 %. Me autamme sinua tukien hakemisessa. Kotitaloudet saavat työn osuudesta kotitalousvähennyksen.

e-Consulting

Miten konsultointi liittyy energiatehokkuuteen?

Konsultointipalvelumme nimi on e-consulting, ja se tarkoittaa kokonaisvaltaista energiatehokkuuden mittaamista ja arviointia. Palvelumme tarjoaa asiakkaalle riittävät tiedot tarvittavista toimenpiteistä ja mahdollisista ratkaisuista, ikään kuin työkalupakin, josta hän valitsee tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan eri toimenpiteitä.

Kenelle e-consulting on suunnattu?

Yrityksille ja kiinteistönomistajille, myös isännöitsijöille ja taloyhtiöille.

Tarkoittaako energiatehokkuuden parantaminen rakennuksissa matalampia lämpötiloja? Miten se vaikuttaa viihtyvyyteen?

Energiatehokkuuden parantaminen ei tarkoita työviihtyvyyden alenemista, päinvastoin. Oikein mitoitetuilla ratkaisuilla tehostetaan ja optimoidaan energian käyttöä.

Konseptipalvelut

Mitä ovat konseptipalvelut?

Toteutamme asiakkaille konseptipalveluita avaimet käteen periaatteella hankkeisiin, jotka liittyvät aurinkosähköön tai energiatehokkuuteen. Konseptipalvelut ovat aina huolellisesti räätälöityjä asiakkaan tarpeisiin, sisältäen tarvittavat suunnittelut ja materiaalit.

Mitä ovat tyypillisimmät hankkeet?

Aurinkosähköpalveluissa olemme toteuttaneet avaimet käteen konseptit energiayhtiölle ja partneriverkostollemme. Energiatehokkuuspalveluissa olemme hankkineet asiakkaalle markkinoiden parhaat työkalut kehittää kiinteistöjen energiatehokkuutta; mittaamalla, seuraamalla, kehittämällä ja luomalla prosessit tukemaan tätä.

Miten konseptipalvelusta voi saada lisätietoa ja miten kustannukset kertyvät?

Lisätietoa saat täyttämällä yhteydenottolomakkeen tai soittamalla meille. Kustannukset määritellään hankkeen laajuuden mukaan, veloituksena voidaan käyttää tuntityötä tai kiinteää kokonaissummaa.

Koulutus

Minkälaisia koulutuksia järjestätte?

Viimeisimmät koulutukset ovat olleet aurinkosähköön liittyviä. Järjestämme kohdennettuja koulutuksia myös tarpeen ja tilaajan mukaan esimerkiksi kuntien tekniselle henkilökunnalle ja sähköalan ammattilaisille.

Kenelle koulutukset ovat tarkoitettu?

Pääsääntöisesti järjestämme koulutuksia partnereillemme. Koulutuksemme on suunnattu yrityksille, sähköasennusliikkeille, taloyhtiöille, rakennusliikkeille. Tervetulleita myös kaupunkien ja kuntien tekninen henkilökunta, sekä muut kiinteistöalan ammattilaiset ja kiinteistöjen omistajat.

Missä järjestätte koulutukset?

Koulutukset järjestetään pääosin toimitilojemme koulutustiloissa Hämeen Ammattikorkeakoululla, Valkeakoskella.

Muut aiheet

Onko aurinkosähköasentajan ammattitaidolla merkitystä?

Ole yhteydessä meihin ja suosittelemme sinulle sopivinta asentajaa. Verkostomme kaikki partneriasentajat ovat koulutettuja ja asiaan perehtyneitä. Me takaamme, että asiakkaamme saavat parhaat tuotteet ja laadukasta palvelua.

Mikä merkitys on korkealaatuisilla tuotteilla ja palvelulla?

Korkealaatuiset tuotteet ja palvelut eivät välttämättä ole hankintavaiheessa edullisimpia, mutta niiden hyödyt korostuvat pitkässä elinkaaressa. Asennusvaiheessa vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja lisäkuluilta, jotka johtuvat tuotteiden ja tarvikkeiden laatutekijöistä.

Onko aurinkosähkön hankkiminen kannattavaa?

Kyllä on. Se vähentää ostoenergian tarvetta, CO2-päästöjä, se on paikallista puhdasta ja kotimaista energiaa. Aurinkosähköllä varmistat kiinteän sähkönhinnan kymmeniksi vuosiksi ja kasvatat kilpailukykyä. Aurinkosähkö tuottaa investointinsa takaisin yleensä puolessa välissä elinkaarta – nopeamminkin sähkön hinnan noustessa. Tässä ajassa se tuottaa usean prosentin koron investoinnille.

e-Buildings Finland Oy

Puhelinnumero

+358 40 5866 304

Sähköposti

info@e-buildings.fi

Postiosoite

Tietotie 1 (Campus Center)
37630 Valkeakoski

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Ota yhteyttä

Marikoo kotisivut